Avokádovo-rajčatová bruschetta

Avokádovo-rajčatová bruschetta


Příprava: do 25 minut
Počet porcí: cca 12 ks bruschetty


Ingredience

5–6 velkých rajčat OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ

hrst cherry rajčat OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ

1 zralé avokádo

2 filety ančovičky (konzervované)

šťáva z 1/2 limetky

2 jarní cibulky OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ

1 stroužek česneku OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ

1/2 lžičky madras curry koření (popř. kari koření)

čerstvě mletý pepř

sůl PENNY

olivový olej SAN FABIO

1 velká bílá bageta

mascarpone SAN FABIO
nebo žervé BONI

Postup
Velká omytá rajčata zbavte vnitřku se semínky a dužinu nakrájejte na kostičky. (Vnitřky rajčat nevyhazujte a přidejte je např. k rajčatům na passatu nebo polévku z pečených rajčat.) Rajčatové kostičky dejte do střední mísy.

Avokádo rozpulte a vyjměte pecku. Pomocí lžíce avokádo zbavte slupky. Popřípadě seřízněte „hřbet“ každé půlky a zbylou slupku jednoduše sloupněte. Oloupané avokádo nakrájejte na kostičky a přidejte k rajčatům. Zakápněte šťávou z půlky limetky.

Jarní cibulku nasekejte najemno a půlku z ní přihoďte do misky. Dále přidejte utřený česnek, nasekané ančovičky, koření, pepř, sůl a 1–2 lžíce olivového oleje. Promíchejte, ochutnejte a v případě potřeby dolaďte chuť přidáním soli, pepře, koření nebo limety. Bagetu nakrájejte na silnější plátky a zlehka pokapejte olivovým olejem. Nastavte troubu na „gril“ a bagetu nechte pár minut péct – dozlatova. Na plátky opečené bagety lžičkou pokládejte připravenou avokádovo-rajčatovou směs a zdobte zbytkem nasekané jarní cibulky a měsíčkem cherry rajčete.

TIP: Některé plátky můžete potřít sýrem mascarpone nebo žervé a až na něj směs pokládat.

Dobrou chuť.

 

 

zdroj: https://www.penny.cz/PENNY-koutek/recepty/avokadovo-rajcatova-bruschetta

 

 

 

Ingredience: