Avokádovo-rajčatová bruschetta
Příprava: do 25 minut
Počet porcí: cca 12 ks bruschetty
Ingredience
5–6 velkých rajčat OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
hrst cherry rajčat OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
1 zralé avokádo
2 filety ančovičky (konzervované)
šťáva z 1/2 limetky
2 jarní cibulky OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
1 stroužek česneku OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
1/2 lžičky madras curry koření (popř. kari koření)
čerstvě mletý pepř
sůl PENNY
olivový olej SAN FABIO
1 velká bílá bageta
mascarpone SAN FABIO
nebo žervé BONI
Postup
Velká omytá rajčata zbavte vnitřku se semínky a dužinu nakrájejte na kostičky. (Vnitřky rajčat nevyhazujte a přidejte je např. k rajčatům na passatu nebo polévku z pečených rajčat.) Rajčatové kostičky dejte do střední mísy.
Avokádo rozpulte a vyjměte pecku. Pomocí lžíce avokádo zbavte slupky. Popřípadě seřízněte „hřbet“ každé půlky a zbylou slupku jednoduše sloupněte. Oloupané avokádo nakrájejte na kostičky a přidejte k rajčatům. Zakápněte šťávou z půlky limetky.
Jarní cibulku nasekejte najemno a půlku z ní přihoďte do misky. Dále přidejte utřený česnek, nasekané ančovičky, koření, pepř, sůl a 1–2 lžíce olivového oleje. Promíchejte, ochutnejte a v případě potřeby dolaďte chuť přidáním soli, pepře, koření nebo limety. Bagetu nakrájejte na silnější plátky a zlehka pokapejte olivovým olejem. Nastavte troubu na „gril“ a bagetu nechte pár minut péct – dozlatova. Na plátky opečené bagety lžičkou pokládejte připravenou avokádovo-rajčatovou směs a zdobte zbytkem nasekané jarní cibulky a měsíčkem cherry rajčete.
TIP: Některé plátky můžete potřít sýrem mascarpone nebo žervé a až na něj směs pokládat.
Dobrou chuť.
zdroj: https://www.penny.cz/PENNY-koutek/recepty/avokadovo-rajcatova-bruschetta
Ingredience: