Halloweenské prsty

Halloweenské prsty

Na 20 prstíků potřebujete:

1 balení listového těsta
10 nožiček kvalitních párků
černé olivy
5 lžic kečupu Otma
chilli paprička do kečupu dle chuti
1 vejce na potření
pepř

POSTUP:

Těsto si vyválíte na pomoučené ploše asi na 0,5cm plát. Těsto by nemělo být příliš tenké, aby se při manipulaci netrhalo, ale ani příliš tlusté, protože v troubě nabyde. Z těsta si vykrájíte dlouhé tenké pruhy coby obinadla. Párky rozkrojíte na půlku a na špičce vyříznete pomocí nože prostor na olivové nehtíky. Půlky párku zabalíte do listového těsta a potřete vejcem. Pečete na plechu vyloženém pečicím papírem asi 12 minut při 200 stupních, nebo dokud nebudou prsty zlaté. Černé olivy nakrájíte na půlky. Prostor na nehtík potřete kečupem a přilepíte půlku olivy. Prsty servírujete s mističkou kečupu a jemně nakrájenou chilli papričkou a pepřem.

 

zdroj: otma.cz

 

Ingredience: