Burger s trhaným masem
Ingredience:
2 burgerové housky
2 plátky listového salátu
hrstka čerstvého koriandru nebo podle chuti
Na zelný salát:
1/2 červeného zelí
2 mrkve
1 citron
1 lžíce medu
olivový olej
sůl, pepř
Na trhané maso:
asi 500 g vepřové plece
sůl, pepř
2 lžíce uzené papriky
150 g Kečupu Otma Gurmán ostrý
Postup:
Vepřovou plec osolte, opepřete a okořeňte uzenou paprikou. Vložte ji do pekáče a podlijte ji trochou vody (ideální je vývar), pečte asi 3 hodiny na 150 stupňů, dokud se maso nebude rozpadat. Poté maso vidličkou natrhejte a přimíchejte několik lžic kečupu.
Zelí a mrkev nakrouhejte najemno. Udělejte si zálivku ze šťávy z citronu, olivového oleje a lžíce medu, dochuťte solí a pepřem. Nakonec zelí promíchejte se zálivkou.
Na rozkrojenou housku dejte list salátu, aby se nerozmočila, pak trhané maso, zelný salát, nakonec koriandr a přiklopte druhou částí housky.
Ingredience: