Smaženka s pestem z medvědího česneku
Suroviny
Příloha
Chleba 4 plátky
Pesto 1 lžička
Máslo 1 lžíce
Strouhaný parmazán 100 g
Vejce 3 ks
Olivy zelené 1 lžíce
Olej olivový 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Dip
Kečup Gurmán Otma 4 lžíce
Cibulka jarní 1 ks
Petrželka 1 snítka
Mořská sůl 1 dle chuti
Postup
Nakrájejte si 4 tenčí plátky chleba. Pokud nemáte parmazán nastrouhaný, projeďte ho na hrubém struhadle. Vejce rozklepněte do mísy a společně s pestem a solí prošlehejte vidličkou.
Na pánvi rozpalte máslo s olivovým olejem. Chleba obalte po jednom ve vejci, klaďte je postupně na pánev a smažte, dokud nebudou zlaté. Až budou topinky tak akorát, dejte na jeden plátek vrstvu sýra a na chvíli ji přiklopte plátkem druhým. Bude stačit minutka.
Sendvič vyndejte na talíř vystlaný papírovou utěrkou a nechte odpočinout – sýr se zatím pěkně rozteče. Teď si nasekejte bylinky a jarní cibulku. Chleba překrojte na půlku, dejte na ní pořádnou lžíci kečupu a dozdobte vším zeleným. (Dětem dáváme kečup dovnitř místo sýra.)
zdroj: receptyschuti.cz/recept/smazenka-s-pestem-z-medvediho-cesneku/2333
Ingredience: