Košíčky z listového těsta s ricottou a kaki
To je lahůdka, kterou zvládnete během chvilky. Kombinace jemné ricotty, sladkého kaki a lehce kyselých ostružin v křehkém listovém těstě vytvoří lahodnou symfonii chutí. Jde o perfektní volbu pro příjemné podzimní odpoledne.
Na 8 košíčků budete potřebovat:
2 kaki Persimon Bouquet
1 balení chlazeného listového těsta
300 g ricotty
3 lžíce cukru
1 vejce
8 ostružin nebo jiné ovoce podle chuti
máslo na vymazání
POSTUP
Listové těsto nakrájejte na 8 čtverečků. Ricottu prošlehejte s cukrem a vejcem. Můžete přidat špetku citronové kůry. Formičky na muffiny vymažte máslem a do každé vmáčkněte čtvereček těsta. Přidejte lžíci ricotty. Poté přidejte oloupané a na kostičky nakrájené kaki a ostružinu. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 15 minut. Po upečení můžete košíčky ještě posypat moučkovým cukrem.
Zdroj fotografií: www.nejkaki.cz