Grilovaný kozí sýr se salátem z polníčku a malin
Ingredience
- bio plísňový kozí sýr
- balení bio polníčku
- hrst bio malin
- 30 ml bio medu
- 1 lžíce bio olivového oleje
- 125 ml malinového octa (lze nahradit jablečným)
- sůl, bio pepř
POSTUP
V míse smíchejte ingredience na zálivku: med, olivový olej, malinový ocet, sůl a pepř. Polníček propláchněte, osušte, vložte do misky a přidejte maliny. Přelijte zálivkou a důkladně promíchejte. Rozpalte gril či grilovací pánev, poklaďte alobalem, na který položíte sýr, a z obou stran rovnoměrně grilujte přibližně 4 minuty. Sejměte z grilu a podávejte se salátem a s celozrnným pečivem.
TIP na závěr:
Také byste si rádi nakoupili hodnotné mléčné výrobky v bio kvalitě? Na Farmě Zedníček, která se nachází v kraji Vysočina u Kamenice nad Lipou, ve vlastní mlékárně zpracovávají kravské bio mléko, jež pak nabízí ve formě čerstvých bioproduktů přímo na farmě. Pro více informací navštivte farmazednicek.cz.