Vánoční dezert Haribo

Vánoční dezert Haribo

 

CO BUDETE POTŘEBOVAT NA PRŮMĚR FORMY 20 CM:

  • 5 vajec
  • 150 ml oleje
  • 150 ml vody
  • 220 g krupicového cukru
  • 310 g hladké mouky
  • 10 g kakaa
  • 1 prášek do pečiva

CO BUDETE POTŘEBOVAT NA KRÉM Z MASCARPONE:

  • 500 ml smetany na šlehání 33%
  • 1 balení mascarpone
  • 400 g cream cheese (lze nahradit smetanovým sýrem jako Philadelpiha nebo Gervais)
  • Cukr dle chuti
  • Haribo Goldbären na ozdobu

Smíchejte všechny suroviny a vyšlehejte je do hladkého krému. Ten by měl mít lehce řidší konzistenci.

 

POSTUP:

Vejce našlehejte do pěny a postupně přidávejte olej, vodu a cukr. Smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte a metličkou ručně vmíchejte do směsi. Pečte na 150 °C po dobu 60 minut.

Zdobení

Do větší, ideálně skleněné, mísy střídavě vkládejte korpus a krém. Po obvodu mísy naaranžujte perníčky a Haribo Goldbären. Docílíte tak nejen skvělé chuti, ale i efektu lahodícího oku!

 

 

 

 

zdroj/foto: Haribo