Vánoční dezert Haribo
CO BUDETE POTŘEBOVAT NA PRŮMĚR FORMY 20 CM:
- 5 vajec
- 150 ml oleje
- 150 ml vody
- 220 g krupicového cukru
- 310 g hladké mouky
- 10 g kakaa
- 1 prášek do pečiva
CO BUDETE POTŘEBOVAT NA KRÉM Z MASCARPONE:
- 500 ml smetany na šlehání 33%
- 1 balení mascarpone
- 400 g cream cheese (lze nahradit smetanovým sýrem jako Philadelpiha nebo Gervais)
- Cukr dle chuti
- Haribo Goldbären na ozdobu
Smíchejte všechny suroviny a vyšlehejte je do hladkého krému. Ten by měl mít lehce řidší konzistenci.
POSTUP:
Vejce našlehejte do pěny a postupně přidávejte olej, vodu a cukr. Smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte a metličkou ručně vmíchejte do směsi. Pečte na 150 °C po dobu 60 minut.
Zdobení
Do větší, ideálně skleněné, mísy střídavě vkládejte korpus a krém. Po obvodu mísy naaranžujte perníčky a Haribo Goldbären. Docílíte tak nejen skvělé chuti, ale i efektu lahodícího oku!
zdroj/foto: Haribo
Ingredience:
cukr krupice kakao mouka hladká olej smetana ke šlehání vejce voda mascarpone