Cuketová buchta

Cuketová buchta

Suroviny:

  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 lžička sody
  • 0,5 balíčku vanilkového cukru
  • 2 hrnky strouhané cukety – včetně šťávy, kterou pustí
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skoříce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 vejce
  • 1 – 1,5 hrnek cukru krystal
  • 2,5 hrnku hladké mouky
  • kakao – nemusí být, ale já dávám vždy

 

Příprava:

Používáme čtvrtlitrový hrnek.

Olej, celá vejce, cukr krystal, vanilkový cukr a citronovou šťávu ušleháme nebo umícháme. Přidáme nahrubo strouhanou cuketu. Cuketa musí být oloupaná a zbavená pecek, střed vykrojíme. Zamícháme. Nakonec přidáme hladkou mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva, sodu a skořici. Vše dobře ušleháme.

Cuketové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Cuketovou buchtu se skořicí vložíme do předehřáté trouby na 180 °C (elektrická), a pečeme dozlatova.

Hotovou buchtu přelijeme čokoládou, jen tak ocukrujeme, nebo pomažeme cukrovou polevou a můžeme podávat.

Ingredience: