NASI GORENG - rýže, která zahřeje

NASI GORENG - rýže, která zahřeje

Máme pro vás recept na skvělý indonéský pokrm Nasi Goreng.

Ingredience:

1000 g uvařené jasmínové rýže, 4-6 lžic omáčky ze sladké sóji, 3 ks šalotky, 2 stroužky česneku, 150 g zelených fazolek, 6-8 lžic sambal manis, 4 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř dle chuti, 4 vejce, 400 g krevet či masa, tofu, zeleniny dle chuti, pražená šalotka, koriandr a jarní cibulka na servírování.

Postup:

Na začátek si oloupeme a nakrájíme na plátky šalotku a česnek. Fazolky překrojíme na 3 cm dlouhé kusy a pustíme se do přípravy krevet/masa/fotu. Zvolte, co máte rádi. Krevety oloupejte a očistěte. Maso nebo tofu nakrájejte na nudličky. Rozehřejeme si wok pánev s olejem, na kterém si orestujeme vámi zvolené maso. Po lehkém zatáhnutí přidáme šalotku a česnek a restujeme 2 minuty. Poté přidáme sambal manis a dále přidáváme všechnu uvařenou rýži a důkladně promícháváme, aby se nám rýže ochutila a opekla. Nebojme se nechat rýži 1,5 minut neotočenou, aby se opekla a získala na křupavosti. Takto opakujeme 3-4x. Nyní přidáme fazolky, osolíme, opepříme a ochutnáme. Jako poslední přidáváme sweet soy omáčku, která nám dodá sladkost a karamelovou chuť. Rýži promícháme a připravíme na servírování. V druhé pánvi jsem si mezitím připravili 4 volská oka. Servírujeme do misky opečenou rýži, na kterou položíme volské oko. Ozdobíme jarní cibulkou, koriandrem a praženou šalotkou

Máte na to chuť a nechce se vám vařit? Stačí objednat u nás v Café Buddha a za chvilku si můžete na Nasi Goreng pochutnat v pohodlí svého domova.

Dobrou chuť!

 

 

zdroj: cafebuddha.cz

 

 

Ingredience: