Nepečený arašídový koláč

Nepečený arašídový koláč
Bílý Selský jogurt Hollandia 1,5 kg
Kakaové sušenky (např. BeBe) 150 g
Máslo 100 g
Arašídová pomazánka 400 g
Arašídy 100 g
Krupicový cukr 150 g
Jemné plátýnko  

 

Postup:

 
  1. Večer před přípravou necháme bílý jogurt vykapat od syrovátky. Do sítka vložíme jemnou látku, vlijeme jogurt a sítko postavíme na mísu, aby měla syrovátka kam odkapávat. Takto necháme v lednici přes noc.
  2. Druhý den si připravíme korpus. Sušenky rozemeleme v mixéru, přidáme rozpuštěné máslo a znova promixujeme. Sušenkovou směs vsypeme do formy vyložené pečícím papírem a pomocí prstů či velké lžíce uhladíme. Takto připravený korpus necháme vychladit v lednici.
  3. Mezitím si připravíme krém. Do vykapaného jogurtu přidáme arašídovou pomazánku a promícháme. Krém namažeme na vychlazený korpus, uhladíme (nebo naopak vytvoříme vlnky) a opět necháme v lednici ztuhnout.


Tip!

Koláč je možné ozdobit zkaramelizovanými arašídy. V kastrůlku si rozpustíme cukr na karamel, vsypeme arašídy a dobře zamícháme. Pak vylijeme na pečící papír a necháme vystydnout. Následně zdobíme karamelovými kousky koláč.