Nepečený arašídový koláč
Bílý Selský jogurt Hollandia | 1,5 kg |
Kakaové sušenky (např. BeBe) | 150 g |
Máslo | 100 g |
Arašídová pomazánka | 400 g |
Arašídy | 100 g |
Krupicový cukr | 150 g |
Jemné plátýnko |
Postup:
- Večer před přípravou necháme bílý jogurt vykapat od syrovátky. Do sítka vložíme jemnou látku, vlijeme jogurt a sítko postavíme na mísu, aby měla syrovátka kam odkapávat. Takto necháme v lednici přes noc.
- Druhý den si připravíme korpus. Sušenky rozemeleme v mixéru, přidáme rozpuštěné máslo a znova promixujeme. Sušenkovou směs vsypeme do formy vyložené pečícím papírem a pomocí prstů či velké lžíce uhladíme. Takto připravený korpus necháme vychladit v lednici.
- Mezitím si připravíme krém. Do vykapaného jogurtu přidáme arašídovou pomazánku a promícháme. Krém namažeme na vychlazený korpus, uhladíme (nebo naopak vytvoříme vlnky) a opět necháme v lednici ztuhnout.
Tip!
Koláč je možné ozdobit zkaramelizovanými arašídy. V kastrůlku si rozpustíme cukr na karamel, vsypeme arašídy a dobře zamícháme. Pak vylijeme na pečící papír a necháme vystydnout. Následně zdobíme karamelovými kousky koláč.