Kari polévka s nudlemi a houbami shiitake

Kari polévka s nudlemi a houbami shiitake
Ingredience pro 4 osob
1 balení Bonduelle Dýňová polévková směs (400 g)
1 PL zeleninového oleje
1 šálek sušených hub shiitake
1 ČL rybí omáčky2 a ½ šálku zeleninového vývaru
1 ½ PL hnědého cukru¾ šálku kokosového mléka1
50 g nudlí
½ šálku thajské bazalky
sůl
pražené oříšky a thajskou bazalku na dozdoben
 
POSTUP
Houby shiitake necháme namočené v horké vodě cca půl hodiny.

krok 1 V hrnci rozpálíme olej a přidáme červenou kari pastu. Vaříme 2-3 min. a přidáme rybí omáčku, 2 a ½ šálku zeleninového vývaru, cukr a přivedeme k varu.
krok 2 V jiné nádobě smícháme zeleninový vývar a kokosové mléko, poté směs přidáme k polévce a vaříme dalších 5 min.
krok 3 Následně přidáme Bonduelle Dýňovou polévkovou směs, vaříme další 3 min. a vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
krok 4 Mezitím si uvaříme nudle podle návodu (al dente), scedíme je, propláchneme ve studené vodě, přidáme do polévky a tu odstavíme.
krok 5 Houby shiitake slejeme, nakrájíme je a povaříme v samostatném hrnci cca 8 min a odložíme stranou.
krok 6 Před podáváním posypeme polévku praženými oříšky, thajskou bazalkou a houbami shiitake.
krok 7 BON APPÉTIT!
 
 
 
 
Ingredience: