Špaldoto

Špaldoto

Počet porcí: 4 porce  Doba přípravy: 40 minut   Náročnost:  

Ingredience:

500 g špaldových krup
2 šalotky
1 sklenička produktu „Pasta v přepuštěném másle z medvědího česneku“ od firmy dobroTY z Ráje – Martina Papežíková
50 g dlouho zrajícího tvrdého sýra
4 vejce
50 g másla
sůl, pepř, ocet

 

Postup:

  1. Na troše másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme propláchlé kroupy
    a nalijeme 500 ml vody. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, občas promícháme.
  2. Na zastřené vejce potřebujeme vodu s trochou octu. Ve vroucí vodě uděláme vír, vyklepneme vajíčko a necháme 3 minuty pošírovat.
  3. Teplé kroupy promícháme s pestem a na kostky nakrájeným máslem. Pro krémovou konzistenci můžeme přidat trochu vody.

 

 

zdroj: http://www.regionalnipotravina.cz/

 

 

Ingredience: