Špaldoto
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 40 minut Náročnost:
Ingredience:
500 g špaldových krup
2 šalotky
1 sklenička produktu „Pasta v přepuštěném másle z medvědího česneku“ od firmy dobroTY z Ráje – Martina Papežíková
50 g dlouho zrajícího tvrdého sýra
4 vejce
50 g másla
sůl, pepř, ocet
Postup:
- Na troše másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme propláchlé kroupy
a nalijeme 500 ml vody. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, občas promícháme. - Na zastřené vejce potřebujeme vodu s trochou octu. Ve vroucí vodě uděláme vír, vyklepneme vajíčko a necháme 3 minuty pošírovat.
- Teplé kroupy promícháme s pestem a na kostky nakrájeným máslem. Pro krémovou konzistenci můžeme přidat trochu vody.
zdroj: http://www.regionalnipotravina.cz/
Ingredience: