Halloweenské cupcake
Ingredience na 12 muffinů:
- 2 vejce
- 80 g krupicového cukru
- 150 ml plnotučného mléka
- 60 g zchladlého rozpuštěného másla
- 1 citron
- 250 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
- 1,5 lžičky kypřicího prášku
Krém:
- 250 g mascarpone
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g moučkového cukru s vanilkou
- přírodní potravinářská barva oranžová
Pavučiny:
- 1 tabulka hořké čokolády
Dále budete potřebovat – zdobicí sáček s hvězdicovou špičkou, zdobicí sáček na polevu, košíčky na muffiny, pečicí papír.
Postup
Připravte si formu na muffiny a vyskládejte do ní papírové košíčky. Předehřejte troubu na 170 °C. Prošlehejte vejce s cukrem do nadýchané pěny. Postupně přidávejte mléko, zchladlé máslo a citronovou kůru a zašlehejte do hladkého krému. Stranou promíchejte mouku s práškem do pečiva a po lžicích celou směs přisypávejte do těsta.
Košíčky plňte ze dvou třetin a snažte se mít všude stejné množství těsta. Pečte je pomalu uprostřed trouby zhruba 22–25 min. Po upečení nechte muffiny zcela vychladnout.
Na zdobení si nachystejte pavučinky. Stačí nalámat hořkou čokoládu do sáčku a nechat rozpustit ve vodní lázni. Poté ustřihněte sáčku špičku a kreslete na pečicí papír různé pavučinky. Pro dokonalé zatuhnutí vložte i s pečicím papírem do mrazáku.
Nyní připravte krém: vyšlehejte smetanu ke šlehání s cukrem a postupně přidávejte mascarpone. Až dohladka vyšlehaný krém dobarvujte práškovou nebo tekutou potravinářskou barvou do sytě oranžové. Zdobte sáčkem s širokou hvězdicovou špičkou a dokončete pavučinkami.
Video recept naleznete zde.