Dýňovo-cuketové bramboráky

Dýňovo-cuketové bramboráky

Suroviny:
1 dýně hokaido
1 středně velká cuketa
1 vejce
1 hrnek hladké mouky
2 větší stroužky česneku
1 kávová lžička sušené majoránky (nebo nasekaná čerstvá)

Na smažení:
čisté Ghí a ochucené Ghí s česnekem a solí od Českého ghíčka

Postup: 

  1. Cuketu oloupeme, dýni jen umyjeme. Vydlabeme měkké části. Tuhé části nastrouháme, část nahrubo, část najemno. 
  2. V míse osolíme a necháme chvilku potit. Potom tekutinu vymačkáme a dáme zvlášť. 
  3. Přidáme vejce, česnek, majoránku a hladkou mouku, aby těsto bylo kompaktní, ani neteklo, ani nebylo moc husté. Více mouky je možné rozředit vymačkanou šťávou z cuket. 
  4. Na pánvi rozehřejeme ve vrstvě ghíčko – doporučujeme použít čisté a přidat dvě lžíce Ghíčko Česnek se solí.
  5. „Bramboráky“ smažíme z obou stran, pak je necháme okapat na papírovém ubrousku.

Chutnají skvěle i studené!