Králík na česneku a hořčici

Králík na česneku a hořčici


4–6 PORCÍ | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | PEČENÍ: 2–3 HODINY


1 králík, naporcovaný a odblaněný
sůl
1 palička česneku neobyčejné kousky,
neloupaná, rozpůlená
200 g anglické slaniny, nakrájené
na špalíčky
3 větší cibule, oloupané
a nakrájené na klínky
3 lžíce plnotučné hořčice
125 g másla
150 ml vody

Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Porce králíka osolte, dejte do pekáče s poklicí a přidejte všechny ostatní ingredience. Pečte půl hodiny přiklopené. Pak ztlumte na 170 °C a pečte 1–2 hodiny. Občas podlévejte vodou.
Na poslední čtvrthodinu víko sundejte a opečte kůrčičku.


Dobrou chuť.

 

 

zdroj: https://www.penny.cz/PENNY-koutek/recepty/kralik-na-cesneku

 

 

 

Ingredience: