Řízek z mletého masa s česnekovým sýrem, uzená bramborová kaše a cibulová marmeláda
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60–80 minut Náročnost: **
Ingredience:
600 g mletého masa (dle libosti)
200 g Přírodního sýru s česnekem od výrobce Martin Honza – FARMA RŮŽOVÁ
3 vejce
100 g hladké mouky
100 g strouhanky
1 kg brambor typu C
50 g másla
150 ml smetany 33%
150 ml mléka
150 g uzeného špeku
50 g plocholisté petržele
500 g cibule
20 g cukru
8 nakládaných okurek
30 ml oleje
Postup:
- Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostky a dáme je vařit do neosolené vody.
- Smícháme mléko a smetanu do rendlíku, z uzeného odkrojíme tenké okraje a přidáme je do rendlíku. Směs přivedeme k varu a vypneme ji. Přiklopíme a necháme stranou.
- Nakrájíme si zbytek špeku na kostky, cibuli na tenké plátky.
- Do hrnce dáme olej, přidáme špek a orestujeme, přidáme cibuli a restujeme, dokud nebude cibule béžovo-hnědá (cca 40 min.), občas můžeme podlít trochou vody.
- Když je cibule hnědá, přidáme cukr a sůl.
- Mleté maso vložíme do mísy a přidáme 2 vejce, sůl, pepř a nastrouhaný sýr. Smícháme
a uděláme 8 malých řízků. - Řízky obalíme v trojobalu (použijeme zbylé vejce).
- Pánev rozpálíme, přidáme olej a opékáme dozlatova z obou stran, řízky přendáme na plech
s pečicím papírem a dopékáme v troubě na 180 °C asi 15 min. - Uvařené brambory scedíme, z mléka vytáhneme špek a přidáme mléko do brambor, šťouchadlem uděláme kaši, dosolíme a nakonec přidáme nasekanou petržel.
- Na talíř dáme kaši, řízek, marmeládu a 2 okurky.
zdroj www.regionalnipotravina.cz
Ingredience: