Pečený pstruh s čočkovým ragú
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 90 minut Náročnost: **
Ingredience:
2 větší pstruzi
200 g čočky Beluga
300 g kořenové zeleniny
1 stonek řapíkatého celeru
1 menší cibule
500 ml zeleninového vývaru
40 g másla
olej
redukce z balzamikového octa
máta
sůl, černý pepř
Postup:
- Čočku dáme vařit na mírném plamenu do zeleninového vývaru lehce osoleného. Mezitím si nakrájíme řapíkatý celer a kořenovou zeleninu na kostičky a do zlatova opékáme v hrnci. Poté přidáme cibuli najemno nakrájenou. S orestovanou zeleninou promícháme uvařenou čočkou.
- Zalijeme 1 dl zbylého vývaru. Přidáme 20 g másla a dochutíme solí, pepřem a balzamikovým octem. Nakonec přidáme nasekanou mátu.
- Pstruha zbavíme šupin, připravíme z něj čtyři filety bez kosti. Rozpálíme pánev nalijeme dvě lžíce oleje a pečeme na kůži cca 2 minuty. Přidáme zbytek másla, filety otočíme a vypneme sporák. Filety necháme ještě minutu odležet na pánvi.
Zdroj fotek je Akademiekvality.cz
Ingredience: