Maďarská zelná polévka

Maďarská zelná polévka

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Olej 50 ml
Cibule nakrájená na jemno 1 ks
Slanina nakrájená na kostky 100 g
Maďarské klobásy nakrájené na kolečka 50 g
Voda 600 ml
Tomatový základ Vitana 1 ks
Kysané zelí 200 g
Zakysaná smetana 2 polévkové lžíce

PŘÍPRAVA RECEPTU

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli se slaninou a klobásou do zlatova, poté zalijeme vodou a přidáme tomatový základ a dále přidáme zelí, které jsme si propláchli a překrájeli na menší kousky. Za stálého míchání přivedeme k varu a provaříme za občasného promíchání cca 10 minut. Mezitím dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Kdo má rád ostré, přidá si čili papričku. Nakonec stáhneme a vmícháme zakysanou smetanu.

 

 

 

zdroj: https://vitana.cz/recepty/madarska-zelna-polevka

 

Ingredience: