Maďarská zelná polévka
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- Olej 50 ml
- Cibule nakrájená na jemno 1 ks
- Slanina nakrájená na kostky 100 g
- Maďarské klobásy nakrájené na kolečka 50 g
Voda 600 ml
Tomatový základ Vitana 1 ks
Kysané zelí 200 g
Zakysaná smetana 2 polévkové lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli se slaninou a klobásou do zlatova, poté zalijeme vodou a přidáme tomatový základ a dále přidáme zelí, které jsme si propláchli a překrájeli na menší kousky. Za stálého míchání přivedeme k varu a provaříme za občasného promíchání cca 10 minut. Mezitím dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Kdo má rád ostré, přidá si čili papričku. Nakonec stáhneme a vmícháme zakysanou smetanu.
zdroj: https://vitana.cz/recepty/madarska-zelna-polevka
Ingredience: