Enzo Salted Caramel Cold Bre
Recept na drink:
1. Plná sklenice ledu
2. 2dcl ledová káva Enzo Cold Brew (Enzo Bencini Elemento)
3. 2cl domácího sirupu slaný karamel
4. Po okraj sklenice navrstvíme šlehanou smetanu s mlékem (1:1) a špetkou soli
5. Ozdobíme karamelem
Domácí suroviny:
Příprava ledové kávy „Cold Brew“
1. 30g zrnkové kávy nejprve na hrubo umeleme a nasypeme do plastové nádoby
2. Zalijeme přefiltrovanou studenou vodou, uzavřeme a louhujeme 16h v pokojové teplotě
- Přecedíme přes jemné kuchyňské sítko a následně kávový filtr do vymyté lahce
4. Minimálně na hodinu vložíme do lednice a můžeme používat
Sirup slaný karamel - 200g cukru krupice
- 80g máslo (povolené)
- 120ml smetany ke šlehání (30%+)
- 1 ½ lžičky soli (maldon)
- pár kapek vanilkového extraktu
1. Cukr během 15 minut postupně rozpustíme na středním ohni na pánvi a lehce mícháme pomocí dřevěné vařečky.
2. Stáhneme plamen, přidáme povolené máslo, mícháme cca 3-5 min. metličkou a za stálého míchání pomalu přiléváme smetanu.
3. Na závěr přidáme lžičku, lžičku a půl maldonské soli a pár kapek vanilkového extraktu. - Celý proces trvá maximálně 30 minut, pokud vám zbydou hrudky, preceďte je při přelévání do vyvařené lahve přes jemné kuchyňské sítko. Sirup vydrží v lednici až 2 měsíce.
Kávu Enzo Bencini pořídíte na https://www.tikaro.cz/enzo-bencini-elemento-di-bencini-250g
Ingredience: