Enzo Salted Caramel Cold Bre

Enzo Salted Caramel Cold Bre


Recept na drink:
1.
Plná sklenice ledu
2. 2dcl ledová káva Enzo Cold Brew (Enzo Bencini Elemento)
3.
2cl domácího sirupu slaný karamel
4.
Po okraj sklenice navrstvíme šlehanou smetanu s mlékem (1:1) a špetkou soli
5.
Ozdobíme karamelem


Domácí suroviny:

Příprava ledové kávy „Cold Brew“
1. 30g zrnkové kávy nejprve na hrubo umeleme a nasypeme do plastové nádoby
2. Zalijeme přefiltrovanou studenou vodou, uzavřeme a louhujeme 16h v pokojové teplotě

  1. Přecedíme přes jemné kuchyňské sítko a následně kávový filtr do vymyté lahce
    4. Minimálně na hodinu vložíme do lednice a můžeme používat


    Sirup slaný karamel
  2. 200g cukru krupice
  3. 80g máslo (povolené)
  4. 120ml smetany ke šlehání (30%+)
  5. 1 ½ lžičky soli (maldon)
  6. pár kapek vanilkového extraktu

    1. Cukr během 15 minut postupně rozpustíme na středním ohni na pánvi a lehce mícháme pomocí dřevěné vařečky.
    2. Stáhneme plamen, přidáme povolené máslo, mícháme cca 3-5 min. metličkou a za stálého míchání pomalu přiléváme smetanu.
    3. Na závěr přidáme lžičku, lžičku a půl maldonské soli a pár kapek vanilkového extraktu.
  7. Celý proces trvá maximálně 30 minut, pokud vám zbydou hrudky, preceďte je při přelévání do vyvařené lahve přes jemné kuchyňské sítko. Sirup vydrží v lednici až 2 měsíce.

Kávu Enzo Bencini pořídíte na https://www.tikaro.cz/enzo-bencini-elemento-di-bencini-250g

 

 

Ingredience: