Krupicová kaše podle Jíme zdravě
Příprava: 6 minut | Tepelná úprava: 5 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 1
Nutriční informace na 1 porci: 408 kcal | 17 g bílkovin | 60 g sacharidů | 10 g tuků
INGREDIENCE
300 ml polotučného mléka
1 lžička medu
50 g celozrnné špaldové krupice
½ lžičky holandského kakaa
1 lžička moučkového třtinového cukru
5 g másla
POSTUP PŘÍPRAVY
V menším hrnci smíchejte mléko s medem a směs přiveďte k varu. Následně do hrnce přidejte špaldovou krupici, snižte plamen na střední stupeň a za stálého míchání směs vařte 4 minuty.
Uvařenou kaši přemístěte do servírovací misky. Poté si stranou smíchejte kakao s třtinovým cukrem a výslednou směsí posypte kaši v misce. Na závěr si v hrnci či rendlíku na mírném plameni rozpusťte máslo, následně jím přelijte obsah misky a podávejte.
Recept najdete na webových stránkách Jíme zdravě zde, nebo v kuchařce Jak jíme zdravě na podzim
Ingredience: