Gulášová polévka
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 50 minut Náročnost: *
Ingredience:
1 lžíce sádla
300 g cibule najemno
1 lžička drceného kmínu
3 stroužky česneku
300 g mletého hovězího
1 lžíce mleté uzené papriky
1,2 l pomalu taženého hovězího vývaru z Našeho hospodářství od Mgr. Jakub Erler – NAŠE HOSPODÁŘSTVÍ
300 g brambor typu A na kostky
1 lžíce sušené majoránky
hrst listové petržele
Postup:
- Do rozpáleného hrnce dáme lžíci sádla, opečeme cibuli do hněda. Pokud se nám začne cibule připalovat, můžeme ji podlít trochou vody. Přidáme kmín, česnek a za minutu vložíme maso.
- Maso opékáme, dokud nezmizí tekutina, přisypeme papriku a restujeme 2 minuty.
- Zalijeme vývarem, přidáme brambory a vaříme, dokud nejsou brambory na skus měkké.
- Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a sekanou petrželí.
zdroj: regionalnipotravina.cz
Ingredience: