Gulášová polévka

Gulášová polévka

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 50 minut Náročnost: *

Ingredience:

1 lžíce sádla
300 g cibule najemno
1 lžička drceného kmínu
3 stroužky česneku
300 g mletého hovězího
1 lžíce mleté uzené papriky
1,2 l pomalu taženého hovězího vývaru z Našeho hospodářství od Mgr. Jakub Erler – NAŠE HOSPODÁŘSTVÍ
300 g brambor typu A na kostky
1 lžíce sušené majoránky
hrst listové petržele

 

Postup:

  1. Do rozpáleného hrnce dáme lžíci sádla, opečeme cibuli do hněda. Pokud se nám začne cibule připalovat, můžeme ji podlít trochou vody. Přidáme kmín, česnek a za minutu vložíme maso.
  2. Maso opékáme, dokud nezmizí tekutina, přisypeme papriku a restujeme 2 minuty.
  3. Zalijeme vývarem, přidáme brambory a vaříme, dokud nejsou brambory na skus měkké.
  4. Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a sekanou petrželí.

 

 

zdroj: regionalnipotravina.cz 

 

Ingredience: