Velikonoční zajíčci
počet porcí: 10 ks
Ingredience na mandlové těsto:
150 g mandlové mouky
80 g celozrnné pšeničné mouky
40 g hladké mouky
150 g másla
30 g vejce
75 g cukru moučka
1 ks Mandlového cukru Vitana
½ ks Kypřicího prášku do pečiva Vitana
Na dohotovení:
200 g Hamé Extra džem Jahoda
100 g cukru moučka
Postup:
Do prosáté mouky zamíchejte Kypřicí prášek do pečiva Vitana. Povolené máslo utřete s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla zamíchejte sypké suroviny. Těsto zabalte a nechte jednu hodinu odležet v lednici. Těsto rozválejte a vypichujte velikonoční tvary. Polovině motivů vypíchněte střed malým srdíčkem. Pečte při 180 °C dozlatova.
Upečené tvary rozdělte na spodky a vršky se srdíčkem. Spodní část potřeterozetřete jahodovým Extra džemem Hamé a horní části pocukrujte. Nakonec dolní a horní části spojte.
Ingredience: