Velikonoční zajíčci

Velikonoční zajíčci

 

počet porcí: 10 ks

Ingredience na mandlové těsto:

150 g mandlové mouky
80 g celozrnné pšeničné mouky
40 g hladké mouky
150 g másla
30 g vejce
75 g cukru moučka
1 ks Mandlového cukru Vitana
½ ks Kypřicího prášku do pečiva Vitana

Na dohotovení:

200 g Hamé Extra džem Jahoda
100 g cukru moučka

Postup:

Do prosáté mouky zamíchejte Kypřicí prášek do pečiva Vitana. Povolené máslo utřete s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla zamíchejte sypké suroviny. Těsto zabalte a nechte jednu hodinu odležet v lednici. Těsto rozválejte a vypichujte velikonoční tvary. Polovině motivů vypíchněte střed malým srdíčkem. Pečte při 180 °C dozlatova.

Upečené tvary rozdělte na spodky a vršky se srdíčkem. Spodní část potřeterozetřete jahodovým Extra džemem Hamé a horní části pocukrujte. Nakonec dolní a horní části spojte.

 

 

Ingredience: