Nepečený dort s tvarohem a broskvemi

Nepečený dort s tvarohem a broskvemi

Počet porcí: 13 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost: *

Ingredience:

400–500 g cukrářských piškotů
80 g krupicového cukru
750 g měkkého tvarohu
250 ml 33% smetany
14 g želatiny (plátkové)
citronová kůra
1 vanilkový lusk
1 větší plechovka zavařených broskví
griotka

 

Postup:

  1. Cukrářské piškoty zkrátíme o 20 % a skládáme je pocukrovanou stranou ven podél ráfku dortové formy. Piškoty jsou namočené ve šťávě z broskví a griotky. Zbytky piškotů dáme na dno formy.
  2. Tvaroh s citronovou kůrou a vanilkovými semínky. Ve 200 ml teplé vody rozpustíme želatinu
    a smícháme s asi 150 ml tvarohu. Dobře vyšleháme a nakonec přidáme vyšlehanou smetanu.
  3. Poté dort prokládáme tvarohem, piškoty a broskvemi.
  4. Poslední vrstva je zakončená tvarohem. Dort necháme ztuhnout a na ozdobu nakrájíme broskve na měsíčky a přelijeme zbytkem želatiny.

Tip: Zkuste vařit z lokálních potravin. Kde je můžete zakoupit? V obchodních řetězcích, na farmářských trzích, formou prodeje ze dvora a v prodejnách s potravinami. Navíc mnohé obchodní řetězce mají speciální koutky plné regionálních potravin.

 

zdroj: akademiekvality.cz