Zeleninová quesadila

Zeleninová quesadila
Pšeničná tortilla 2 ks
Červená paprika 1/2
Červená cibule 1/2
Žampiony 3 ks
Cuketa (menší) 1/2
Cheddar (nastrouhaný) 120 g
Bílý Selský jogurt Hollandia 3 lžíce
Citronová šťáva 1 lžička
Čerstvý estragon 1 lžíce
Sůl  
Olivový olej  

 

postup:

 
  1. Na kapce olivového oleje zlehka orestujeme pokrájenou zeleninu. Hotovou zeleninovou směs dáme stranou.
  2. Na velkou rozpálenou pánev položíme pšeničnou tortillu, na ní rozprostřeme orestovanou zeleninu a posypeme sýrem. Ztlumíme oheň, přiklopíme druhou tortillou a pomalu opékáme. V momentě, kdy je placka zespodu zlatá, otočíme a necháme opéct i z druhé strany.
  3. Hotovou quesadillu stáhneme z ohně, pokrájíme na trojúhelníky a ihned podáváme s dipem z jogurtu, citronové šťávy a nahrubo nasekaného estragonu. Dip osolíme podle chuti.

 

Tip!

Přidejte jakoukoli sezónní zeleninu - rajčata, lilky, různé druhy paprik a pro masožrouty třeba i kousky orestovaného masa či slaniny.
 
 
 
Ingredience: