Uzený kapr s česnekem a tymiánem
Připravte si:
- Cca 600 g chlazených filetů kapra, ideálně vykostěných
- 150 až 200 g mořské soli
- 6 stroužků česneku
- Čerstvý tymián
Postup:
- Sůl rozpusťte ve 3 litrech vody. Dejte lák vychladit.
- Očistěte filet a zbavte ho šupin. Na takto připraveného kapra vymačkejte stroužky česneku a rovnoměrně ho rozprostřete. Posypejte natrhaným tymiánem.
- Filety ponořte do vychlazeného láku. Musí být celé ponořené. Nechte přes noc v lednici.
- Druhý den kapra opláchněte studenou vodou.
- Osušte a rozložte na udicí rošty.
- Roztopte udírnu na 70 až 80 stupňů a uďte do zlatova asi 3 hodiny.
Ingredience: