Velikonoční šneci

Velikonoční šneci

Suroviny

Těsto:
200 ml Kefírového mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
špetka soli
80 g cukru
50 ml teplé vody
100 ml oleje
1/2 kostky droždí
1 vejce a 1 žloutek
1 vanilkový cukr (20 g)

Na náplň:
70 g rozpuštěného másla
skořicový cukr

Na potření:
1 rozšlehané vejce

 

Postup přípravy receptu

V míse smícháme mouku a sůl, uděláme důlek uprostřed, kam vsypeme cukr + vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme 50 ml vlažné vody. Necháme vzkypět. Přidáme olej, vejce a Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí a vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout 45 min. až hodinu. Mezitím rozpustíme máslo a necháme ho trochu zchladnout. Můžeme přidat i rozinky, ale není nutné. Vykynuté těsto rozdělíme na třetiny. Z každé vyválíme plát silný asi 5 mm, potřeme máslem, posypeme hustě skořicovým cukrem a zavineme do rolády. Z každé rolády krájíme kolečka cca 1 cm silná a pokládáme je na plech s pečícím papírem. Každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180°asi 15 minut.

 

 

Více informací o mlékárně naleznete na: www.mlekarna-valmez.cz.

 

Ingredience: