Quiche s mletým kuřecím masem

Quiche s mletým kuřecím masem

 

Co budete potřebovat na těsto:

  • 100 g másla +  na vymazání formy
  • 200 g hladké mouky
  • 75 g vody

 

Co budete potřebovat na náplň:

  • 350 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
  • 100 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 10 g sádla
  • sůl a pepř
  • ½ lžičky sladké papriky
  • ½ lžičky oregana
  • ½ lžičky bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • 130 g goudy
  • hrst parmazánu

 

POSTUP:

1/ Těsto: Máslo nechte povolit a společně s moukou zpracujte na drobenku (ručně nebo v kuchyňském robotu). Poté přidejte vodu a vypracujte pružné těsto.

2/ Zabalte těsto do potravinové fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat.

3/ Mezitím si připravte věci na náplň. Cibuli najemno nakrájejte. Rozpalte si pánev, vložte do ní sádlo a poté, co stáhnete na menší výkon, přidejte cibuli a následně i slaninu.

4/ Restujte asi 5 – 8 minut dozlatova a poté přidejte kuřecí mleté maso, osolte a opepřete. Na chvíli opět zvyšte výkon a orestujte maso, tak aby bylo hotové. Všechnu šťávu nechte vyvařit. Následně přidejte koření, papriku, oregano, bazalku a česnek nakrájený najemno. Smíchejte s masem a pak nechte vychladnout.

5/ Předehřejte si troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Připravte si formu na koláč či dort, ideálně 26 cm v průměru. Vyložte ho pečícím papírem a nebo vymažte máslem.

6/ Těsto vyndejte z lednice a vyválejte. Přendejte do formy na dno a vytvarujte asi 2 cm okraj. Propíchejte těsto vidličkou a dejte na 12 minut do trouby.

7/ Těsto se předpéká a mezitím dodělejte náplň. Do mísy nalijte smetanu, přidejte vejce a důkladně prošlehejte. Poté přidejte goudu i parmazán a opět promíchejte. Nakonec přidejte maso a opět zamíchejte.

8/ Vyndejte po 12 minutách předpečené těsto a přidejte na něj náplň, uhlaďte stěrkou a vložte opět do trouby, kterou stáhněte na 170 °C a znovu pečte 25 – 30 minut do zlatohnědé barvy. Podávat můžete teplé i studené.

 

 

Další recepty najdete na instagramu @klatovskekureci nebo Facebooku @DZKlatovy.

 

Ingredience: