Rýžový salát s cizrnou a čerstvým špenátem

Rýžový salát s cizrnou a čerstvým špenátem

Ingredience

  • 200 g cizrny Lagris
  • 200 g rýže basmati Lagris
  • olivový olej
  • cibuli nakrájenou najemno
  • 2 šálky špenátových listů
  • 1 polévkovou lžíci kari
  • sůl a pepř
  • 1 polévkovou lžíci nasekané petrželky nebo koriandru

Příprava

  1. Cizrnu necháme alespoň 12 hodin máčet, aby pěkně nabobtnala. Vodu pak slijeme a v nové vodě vaříme podle návodu na obalu.
  2. Až je cizrna hotová, dáme vařit rýži. Opět se držíme návodu na balení.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme k ní špenátové listy, kari a cizrnu. Důkladně promícháme, aby se cizrna propojila se všemi ingrediencemi.
  4. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Do pánve přidáme rýži, zakápneme olivovým olejem a vše promícháme. Přímo na talíři pak ozdobíme bylinkami.

 

 

 

 

 

https://www.podravka.cz/recept/a4af389a-6392-11eb-b31b-0242ac120059/ryzovy-salat-s-cizrnou-a-cerstvym-spenatem/

 

 

Ingredience:

rýže špenát baby cizrna