Bosenská pljeskavice (placky) Ingredience 600 g mletého jehněčího masa 100 g cibule 2 stroužky česneku ½ lžičky mletého pepře 2 lžičky Podravka přísady ½ lžičky soli olej na pečení Příprava Mleté maso vložte do hlubší mísy. Přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, pepř, Podravka přísadu do jídel a sůl. Připravenou směs dobře promíchejte a vytvořte pljeskavice (placky). Připravené pljeskavice pokládejte na zahřátý, olejem namazaný gril nebo na pánev s olejem. Servírování: Pečené pljeskavice podávejte v chlebové placce s kajmakem, Ajvarem a mladou cibulkou. Rada: Z této směsi se mohou tvořit a připravit stejným způsobem také čevapčiči. zdroj: https://www.podravka.cz/recept/d2a7483a-6182-11eb-9372-0242ac120044/bosenske-pljeskavice-placky/ Ingredience: česnek