Medový guláš s jablky
Příprava
- Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostky a orestujeme důkladně ze všech stran na rozpáleném oleji. Do hrnce k osmahnutému masu postupně přidáváme med, rajský protlak, utřený česnek, bobkový list a vodu s kostkou bujónu. Maso spolu s dalšími ingrediencemi dusíme přibližně 2 hodiny, dokud není téměř měkké.
- Guláš podle chuti osolíme, opepříme a přidáme do něj na kousky nakrájenou cibuli a mrkev. Vše necháme ještě chvíli dusit.
- Krátce před dokončením do guláše přidáme i nakrájená jablka a majoránku. Na závěr guláš dochutíme citrónovou šťávou.
Servírování: Podáváme s pečivem, knedlíky nebo rýží.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/195cd6e8-6384-11eb-be86-0242ac12005e/medovy-gulas-s-jablky/