Italská fazolová polévka s kuřecím masem
Ingredience:
- 2 kuřecí prsní řízky od Drůbežářského závodu Klatovy
- 1 konzerva bílých fazolí (400 g)
- 1 cibule, nasekaná
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 litr kuřecího vývaru
- Sůl, pepř a oregano podle chuti
- Čerstvá bazalka a parmazán na ozdobu
Postup:
- Kuřecí prsa uvařte ve vývaru, dokud nejsou měkká. Po vyjmutí z vývaru je nakrájejte na malé kousky.
- Na olivovém oleji osmahněte cibuli, mrkev, celer a česnek. Po několika minutách přidejte rajčatový protlak a nechte smažit další 2 minuty.
- Přidejte kuřecí vývar a vařte 10 minut.
- Potom přidejte fazole a oregano. Vařte dalších 10 minut. Nakonec do polévky přidejte nakrájené kuřecí maso a nechte prohřát. Ochuťte solí a pepřem. Polévku podávejte s čerstvou bazalkou a strouhaným parmazánem.
Zdroj fotografií: Archiv společnosti Drůbežářský závod Klatovy