Italská fazolová polévka s kuřecím masem

Italská fazolová polévka s kuřecím masem

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsní řízky od Drůbežářského závodu Klatovy
  • 1 konzerva bílých fazolí (400 g)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
  • 2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • Sůl, pepř a oregano podle chuti
  • Čerstvá bazalka a parmazán na ozdobu

Postup:

  1. Kuřecí prsa uvařte ve vývaru, dokud nejsou měkká. Po vyjmutí z vývaru je nakrájejte na malé kousky.
  2. Na olivovém oleji osmahněte cibuli, mrkev, celer a česnek. Po několika minutách přidejte rajčatový protlak a nechte smažit další 2 minuty.
  3. Přidejte kuřecí vývar a vařte 10 minut. 
  4. Potom přidejte fazole a oregano. Vařte dalších 10 minut. Nakonec do polévky přidejte nakrájené kuřecí maso a nechte prohřát. Ochuťte solí a pepřem. Polévku podávejte s čerstvou bazalkou a strouhaným parmazánem.

 

 

 

Zdroj fotografií: Archiv společnosti Drůbežářský závod Klatovy