Bezlepkový kinder cheesecake

Bezlepkový kinder cheesecake

Ingredience

Sušenková hmota

Náplň

Poleva

 

POSTUP

  1. Sušenková hmota: Pomleté bezlepkové sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem. Hmotu namačkáme na dno formy.
  2. Náplň: Želatinu necháme nabobtnat v asi 50 ml mléka na cca 10 minut. Zbylé suroviny přidáme do misky, promícháme a mixérem vyšleháme. Nabobtnalou želatinu zahřejeme (v mikrovlnné troubě cca 30 sekund nebo nad párou) a ihned zašleháme do nádivky.
  3. Nádivku naneseme na sušenkovou hmotu. Povrch uhladíme stěrkou a dáme ztuhnout do chladničky.
  4. Poleva: Čokoládu zalijeme horkou smetanou a rozmícháme. Přidáme slazené kondenzované mléko a ponorným mixérem utřeme do hladka.
  5. Polevu vylijeme na ztuhlou nádivku a necháme v chladničce, ideálně do následujícího dne.
  6. Ozdobíme podle fantazie, například. kinder čokoládkami a strouhanou čokoládou bílou a mléčnou.

Dobrý tip 1:
Bezlepkové sušenky připravíme dle našeho receptu:
https://www.lianasro.cz/nase-recepty/bezlepkove-susenky-polomacane-nebo-na-cheesecake

Dobrý tip 2:
Klasickou lepkovou verzi připravíte s běžnými pšeničnými máslovými sušenkami.

Informace:
Z uvedených ingrediencí můžeme připravit 1 cheesecake (forma o Ø 24cm), nebo 20 ks mini skleniček, nebo 12 ks minicheesecake.

Ve videoreceptu se použilo 1 a 1/2 dávky, z čehož jsme připravili: 1 cheesecake, 3 mini pohárky a 1 minicheesecake.