Bezlepkový vaflový zákusek

Bezlepkový vaflový zákusek

Ingredience

Vaflové těsto

Náplň

 

POSTUP

  1. K rozpuštěnému máslu přidáme moučkový cukr, vanilínový cukr, sůl, vajíčka a mléko. Promícháme a přidáme směs Cake mix. Ručním mixérem utřeme hladké středně husté těsto.
  2. Předehřátý vaflovač potřeme olejem a naběračkou naneseme těsto. Pečeme dozlatova cca 3-5 minut. Upečené vafle vyklopíme a necháme vychladnout. Takto postupně zpracujeme všechno těsto.
  3. Připravíme nádivku: Všechny potřebné suroviny přidáme do misky a mixérem vyšleháme do nadýchaného a hladkého krému.
  4. Jahody nebo jiné ovoce omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  5. Připravenou formu vyložíme vaflemi, vyšlehanou nádivku rovnoměrně rozetřeme na vaflové pláty, uložíme nakrájené ovoce. jahody, naneseme opět vrstvu nádivky. Povrch nádivky překryjeme zbylými vaflemi.
  6. Takto připravený zákusek dáme do chladničky a necháme ztuhnout cca 1-2 hodiny, popřípadě přes noc.
  7. Zákusek posypeme dekoračním moučkovým cukrem a libovolně ozdobíme ovocem a mátou.

 

Dobrý tip 1:
Vafle pečené v troubě připravíme pomocí silikonové formy na vafle, kterou vymažeme olejem a naplníme těstem. Pečeme při 170 °C cca 20 minut.

Dobrý tip 2:
Klasické vafle připravíme výměnou Cake mix za pšeničnou hladkou mouku a kypřicí prášek do pečiva.