Bezlepkový vaflový zákusek
Ingredience
Vaflové těsto
- 370 g Cake mix Liana
- 185 g máslo
- 150 g moučkový cukr
- 30 g Vanilinový cukr Liana
- 3-4 ks vejce
- 450-500 ml mléko
- špetka soli
Náplň
- 600 ml smetana ke šlehání (rostlinná/živočišná)
- 500 g mascarpone
- 250-300 g jemný krémový tvaroh
- 80 g cukr
- 40 g Vanilinový cukr Liana
- 50 g Ztužovač Liana neutral
- 400 g ovoce (jahody, maliny apod.)
POSTUP
- K rozpuštěnému máslu přidáme moučkový cukr, vanilínový cukr, sůl, vajíčka a mléko. Promícháme a přidáme směs Cake mix. Ručním mixérem utřeme hladké středně husté těsto.
- Předehřátý vaflovač potřeme olejem a naběračkou naneseme těsto. Pečeme dozlatova cca 3-5 minut. Upečené vafle vyklopíme a necháme vychladnout. Takto postupně zpracujeme všechno těsto.
- Připravíme nádivku: Všechny potřebné suroviny přidáme do misky a mixérem vyšleháme do nadýchaného a hladkého krému.
- Jahody nebo jiné ovoce omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Připravenou formu vyložíme vaflemi, vyšlehanou nádivku rovnoměrně rozetřeme na vaflové pláty, uložíme nakrájené ovoce. jahody, naneseme opět vrstvu nádivky. Povrch nádivky překryjeme zbylými vaflemi.
- Takto připravený zákusek dáme do chladničky a necháme ztuhnout cca 1-2 hodiny, popřípadě přes noc.
- Zákusek posypeme dekoračním moučkovým cukrem a libovolně ozdobíme ovocem a mátou.
Dobrý tip 1:
Vafle pečené v troubě připravíme pomocí silikonové formy na vafle, kterou vymažeme olejem a naplníme těstem. Pečeme při 170 °C cca 20 minut.
Vafle pečené v troubě připravíme pomocí silikonové formy na vafle, kterou vymažeme olejem a naplníme těstem. Pečeme při 170 °C cca 20 minut.
Dobrý tip 2:
Klasické vafle připravíme výměnou Cake mix za pšeničnou hladkou mouku a kypřicí prášek do pečiva.
Klasické vafle připravíme výměnou Cake mix za pšeničnou hladkou mouku a kypřicí prášek do pečiva.
zdroj/foto/video recept: https://www.liana.sk/cs/2427-bezlepkovy-vaflovy-zakusek