Palačinky s jablky, tvarohem a pečenými semínky
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 60 minut Náročnost: *
Ingredience:
Palačinky
200 g hladké mouky
500 ml mléka
4 vejce
špetka soli
Náplň:
3 jablka
250 g tvarohu
200 ml jablečného moštu
1 hrst slunečnicových semínek
1 hrst dýňových semínek
5 kuliček nového koření
4 ks hřebíčku
1 lžička skořice mleté
2 lžíce másla
Postup:
- Jablka rozčtvrtíme, vyřízneme jadřince a nakrájíme na tenké plátky.
- V rendlíku rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme nakrájená jablka, hřebíček, nové koření a skořici.
- Vše společně promícháme, zalijeme jablečným moštem a necháme to 4 minuty provařit.
- Slunečnicová a dýňová semínka opražíme na suché pánvi.
- Tvaroh smícháme s 50 ml jablečného moštu.
- Veškeré suroviny na palačinky smícháme do hladkého těsta.
- Pánev potřeme troškou másla a nízkou teplotu opékáme palačinky.
- Hotové palačinky potřeme připraveným tvarohem, přidáme pečená jablka, překlopíme
a posypeme opraženými semínky.
Tip: Co vůbec nazýváme moštem? Ovocnou šťávu, která je vyrobena přímým lisováním z ovoce, u nás nejčastěji z jablek. K jeho výrobě se většinou využívají směsi odrůd, často padavčat. Ovoce musí být kvalitní a samozřejmě bez známek hniloby nebo plísně.
zdroj www.akademiekvality.cz
Ingredience: