Pikantní ragú s rýží natural a avokádem
Pikantní ragú s rýží natural a avokádem
- Recept od coolinarika.com -Zdravý oběd i chutná večeře – to je ragú s natural rýží a avokádem. Chutí i barvou jej doplní čerstvé chilli papričky, ale s nimi opatrně, ať vás nepálí pusa.
Příprava
- Fazole namočíme přes noc do vody. Na druhý den je uvaříme v čerstvé vodě doměkka (osolíme až před koncem vaření), poté scedíme.
- Avokáda oloupeme a vyjmeme pecku, jedno si nakrájíme na malé kousky, druhé na stejnoměrné plátky, které použijeme na ozdobení hotového pokrmu.
- V hluboké pánvi si rozpálíme olej a opečeme na něm mleté maso dozlatova, přidáme pokrájená sušená rajčata, prolisovaný česnek a krátce opečeme. Dále přidáme nadrobno nakrájené avokádo, mletou papriku, špetku čili, dle chuti osolíme.
- Ragú pozvolna dusíme za občasného promíchání alespoň 10 minut. Do pánve přidáme uvařené fazole, důkladně promícháme a znovu podusíme.
- Hotový pokrm podáváme s rýží natural Lagris uvařenou dle návodu, ozdobíme plátky avokáda a čerstvou chilli papričkou.