Hovězí ragú na víně
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- hovězí krk 800 g
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- celer 1/4
- cibule 2 ks
- slanina 150 g
- anglická slanina 150 g
- žampiony 100 g
červené víno 1/2 l
rajčatový protlak 2 lžíce - švestková povidla 2 lžíce
brusinkový kompot 1 lžíce
Masox 1 kostka
sůl
bazalka
PŘÍPRAVA RECEPTU
Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a orestujeme na oleji. Přimícháme na kousky nakrájenou slaninu. Dále přidáme 1 cibuli, protlak a na kostky nakrájené maso.
Vše osmahneme, osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme Masox a podusíme.
Po 30 minutách přilijeme víno a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, přidáme brusinky, povidla, a krátce povaříme.
Maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme. Na pánvi osmahneme nakrájenou anglickou slaninu, žampiony, druhou cibuli a vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme podle chuti bazalku.
Podáváme s bramborovou kaší.
zdroj: https://www.vitana.cz/recepty/hovezi-ragu-na-vine