Hovězí ragú na víně

Hovězí ragú na víně

CO BUDEME POTŘEBOVAT

hovězí krk 800 g
mrkev 2 ks
petržel 1 ks
celer 1/4
cibule 2 ks
slanina 150 g
anglická slanina 150 g
žampiony 100 g
červené víno 1/2 l
rajčatový protlak 2 lžíce
švestková povidla 2 lžíce
brusinkový kompot 1 lžíce
Masox 1 kostka
sůl
bazalka

PŘÍPRAVA RECEPTU

Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostky, dáme do hrnce a orestujeme na oleji. Přimícháme na kousky nakrájenou slaninu. Dále přidáme 1 cibuli, protlak a na kostky nakrájené maso.
Vše osmahneme, osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme Masox a podusíme.
Po 30 minutách přilijeme víno a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, přidáme brusinky, povidla, a krátce povaříme.
Maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme. Na pánvi osmahneme nakrájenou anglickou slaninu, žampiony, druhou cibuli a vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme podle chuti bazalku.
Podáváme s bramborovou kaší.

 

 

 zdroj: https://www.vitana.cz/recepty/hovezi-ragu-na-vine

 

Ingredience:

hovězí