Carnitas tacos: tacos plněné trhaným vepřovým masem
Nakládaná červená cibule
1 červená cibule
šťáva z 1 limetky
1 lžíce jablečného octa
Carnitas – trhané vepřové maso
600 g vepřové krkovice
koření Santa Maria Burrito
šťáva a kůra ze dvou pomerančů
(alobal na přikrytí pekáče)
Dochucení
1 balení kukuřičných tortill Santa Maria Taco shells
10 nakrájených ředkviček
polovina nakrájeného ledového salátu
150 g balkánského sýru
Postup:
Červenou cibuli nakrájíme a vložíme do misky, zalijeme limetkovou šťávou a jablečným octem. Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso dáme do pekáče, posypeme směsí koření Santa Maria Burrito, zakápneme pomerančovou šťávou a přidáme pomerančovou kůru. Zakryjeme alobalem a pečeme 2-3 hodiny. Mezitím si připravíme zeleninu – nakrájíme salát i ředkvičky najemno a rozdrobíme sýr. Vyndáme maso z trouby a pomocí dvou vidliček ho natrháme. V troubě krátce ohřejeme kukuřičné tacos. Po vyndání je naplníme masem, salátem, ředkvičkami, nakládanou červenou cibulkou a rozdrobeným sýrem.
Ingredience: