Pohanková kaše, smažené listové těsto se skořicí, lesní ovoce v medu

Pohanková kaše, smažené listové těsto se skořicí, lesní ovoce v medu

Doba přípravy této netradiční kaše, z níž se v tomto pojetí stává sladký dezert, je asi 30 minut, je středně náročná. Množství ingrediencí počítá s porcí pro čtyři osoby.

 

Ingredience:

200 g pohanky
1 kelímek smetany
3 dcl mléka
100 g cukru moučka
skořice
50 g malin
50 g ostružin
200 g Extra džemu Hamé Jahoda
300 g listového těsta
100 g medu
1 lžíce másla

 

Postup:

Pohanku uvaříme v mléce a přidáme smetanu a máslo. Ochutíme pouze cukrem a necháme odležet. Listové těsto nakrájíme na nudle a usmažíme v oleji do křupava. Pak těsto bohatě obalíme v cukru a skořici. Maliny a ostružiny vložíme do horkého medu a hned podáváme s kaší, aby ovoce zůstalo celé. Pokud se vám nepodařilo sehnat čerstvé ovoce, sáhněte po Extra džemu Hamé Jahoda. Pokud chcete dezert ozvláštnit a zkusit něco méně tradičního, můžete pohanku posypat naklíčeným libečkem.

 

 

 

Ingredience: