Cizrnová polévka
SUROVINY
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- 2 mrkve
- 400 g uvařené cizrny
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 lžíce tamari omáčky
- hrst čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
- 400 ml nakrájených rajčat v konzervě
- 150 g celeru
POSTUP
1) Na lžíci olivového oleje v hrnci osmahneme na jemno nasekané šalotky a utřený česnek.
2) Přidáme očištěnou a na kostky nakrájenenou mrkev a celer, zalijeme vývarem, přidáme plechovku krájených rajčat, tamari a předvařenou cizrnu, vše zamícháme a necháme 10 minut povařit pod pokličkou.
3) Hotovou polévku podáváme s nočkem zakysané smetany a nahrubo nasekanou bazalkou.