Dhal s tofu
SUROVINY
- 250 g žlutého hrachu
- 1 lžíce olivového oleje
- 50 g bílé cibule
- 1 lžíce kari
- 300 g syrového květáku
- 200 g tofu
- 400 ml kokosového mléka z plechovky
- 50 g listového špenátu
- sůl
- pepř
- 5 g chilli
- 3 g koriandru
POSTUP
1) Žlutý hrách půlený propláchněte a uvařte v osolené vroucí vodě doměkka (30 minut).
2) Cibuli si nasekejte nadrobno a květák si nakrájejte na kostičky.
3) V hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a smažte na něm cibuli zhruba 1 minutu.
4) Zaprašte lžící kari, zamíchejte a opékejte 1–2 minuty.
5) Do hrnce přidejte nakrájený květák a tofu a zprudka vše opražte (stačí 2 minuty).
6) Poté směs zalijte kokosovým mlékem, hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte zhruba 5–10 minut do změknutí květáku.
7) Hrnec stáhněte z plotny a promíchejte do něj uvařený hrách společně s propraným špenátem.
8) Směs dochuťte solí a pepřem a posypte najemno nakrájeným chilli a koriandrem.