Květák s chilli a rozmarýnem
SUROVINY
- 1× hlávka květáku
- 20 g kokosového oleje v tuhém stavu (lze použít olivový olej nebo ghí)
- 1 stroužek česneku (utřít)
- 2 lžíce rajčatového protlaku (bez cukru)
- ½ lžičky sušeného chilli
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 100 g kokosového mléka z plechovky
- sůl
POSTUP
1) Květák rozdělte na růžičky a umyjte.
2) Na pánvi rozpalte na středním plameni kokosový olej.
3) Přidejte růžičky květáku a opékejte alespoň 20 minut na středním plameni.
4) Na poslední 1 minutu vmíchejte utřený stroužek česneku.
5) Přidejte rajčatový protlak, chilli a rozmarýn a restujte 2 minuty na středním plameni.
6) Přilijte kokosové mléko a nechte provařit dalších 5 minut.
7) Osolte podle chuti.
TIP Podávejte samostatně nebo s rýží či těstovinami. Hotový pokrm můžete ozdobit několika lístky čerstvé petrželové natě.
zdroj: https://jimezdrave.cz/recepty/podle-kategorie/obedy-a-vecere/kvetak-s-chilli-a-rozmarynem-604/