Bezlepkové čokoládové sušenky

Bezlepkové čokoládové sušenky

SUROVINY

 

POSTUP

1) Troubu předehřejte na 160°C.
2) V rendlíku rozehřejte 100g hořké čokolády společně s máslem. Rendlík dejte zatím stranou.
3) V misce smíchejte pohankovou mouku, sůl a prášek do pečiva. Misku odložte.
4) Vezměte druhou misku a vyšlehejte v ní vejce a med. Za stálého šlehání nebo míchání přidávejte k medu a vejci mix mouky, soli a prášku do pečiva.
5) Přimíchejte pomocí špachtle nebo metličky rozpuštěnou čokoládu s máslem. Zbylých 40g čokolády nasekejte na hrubo a přimíchejte do těsta.
6) Těsto dejte na cca 5-10 minut do ledničky.
7) Z těsta pak pomocí dvou lžiček tvarujte kuličky na plech vyložený pečícím papírem.
8) Kuličky můžete ještě lžičkou z vrchu stlačit, nebo rozprostřít těsto do tvaru sušenky. Pokud ale nebude těsto uplně tuhé, rozteče se samo, než stačíte dát plech do trouby.
9) Sušenky pečte 12-15 minut při 160 - 170°C.