Rýžové nudle s tofu
SUROVINY
- 150 g rýžových nudlí
- 1 citron
- 1 lžíce medu
- 1 lžička umeocta
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- 400 g uzeného tofu
- 2 mrkve
- hrst čerstvého koriandru
- 50 g cukrových hráškových lusků
- 1 lžička chilli
POSTUP
1) Rýžové nudle uvaříme v osolené vroucí vodě. (cca 6 minut - řídíme se podle návodu na obalu)
2) Připravíme zálivku.
3) V misce si smícháme šťávu z citronu, citronovou kůru, med, umeocet, olivový olej a špetku soli.
4) Tofu si nakrájíme na kostičky. Mrkev nastrouháme.
5) Vše vložíme do mísy, promícháme se zálivkou a hráškovými lusky. Posypeme na hrubo nasekaným koriandrem společně s chilli a podáváme s rýžovými nudlemi.