Čokoládový koláč s chilli

Čokoládový koláč s chilli

SUROVINY

 

Postup přípravy

Čokoládu nalámejte na kousky a společně s máslem ji rozpusťte nad vodní lázní. Až bude čokoláda i s máslem rozpuštěná, dejte ji na chvíli stranou.
 
Žloutky oddělte od bílků.
 
Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a dejte zatím stranou.
 
Žloutky vyšlehejte společně s medem a přimíchejte je opatrně k rozpuštěné čokoládě.
 
Ke žloutkům a čokoládě teď přimíchejte mouku.
 
Nakonec do těsta opatrně zapracujte sníh z bílků.
 
Těsto přemístěte do vyložené pečící formy na koláč (Ø 25 cm).
 
Koláč pečte v předehřáté troubě při 160 - 170 °C 20 minut.
 
Nechte vychladnout na mřížce a rozkrájejte na porce. My jsme koláč rozkrájeli na 12 dílů, což byla velikost, která nám akorát stačila k nedělní odpolední kávě.
 
 
 
Ingredience:

čokoláda hořká