Bramborové kroketky se sýrem

Bramborové kroketky se sýrem

Ingredience:

  • 400 g vařených brambor
  • 20 g bramborového škrobu
  • 40 g polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • sůl - sýry jsou slané, takže se vůbec použít nemusí
  • kozí "parmezán" Bon Lait
  • kozí sýr ve slaném nálevu Bon Lait
  • vajíčko a strouhanka na obalení
  • rostlinný olej na smažení

 

POSTUP

Brambory vaříme ve slupce cca 35 min do měkka, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme je na jemném struhadle, přidáme škrob, mouku a žloutky a promícháme v kompaktní hmotu. Rozdělíme na dvě části, do jedné přimícháme kozí parmezán, a opět zamícháme. Z druhé části už můžeme tvořit malé kuličky, asi velikosti vlašského ořechu, doprostřed dáme kousek kozího sýra a zabalíme.
Výsledné kuličky obalíme ve vajíčku a strouhance, tento postup se strouhankou opakujeme dvakrát. Stejný postup uděláme i s těstíčkem s parmezánem, jen už nedáváme doprostřed nic. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Necháme odkapat na papírové utěrce a podáváme s čímkoliv, co máte rádi.

 

 

www.bonlait.cz 

 

Ingredience:

brambory vejce