Bulgur s pečeným lilkem

Bulgur s pečeným lilkem

Ingredience

  • 250 g bulguru
  • sůl
  • červený pepř
  • 1 velký lilek
  • 150 g anglické slaniny
  • 150 g kozího "parmezánu" Bon Lait
  • 3 jarní cibulky
  • olivový olej 

 

POSTUP

Bulgur připravte podle návodu. Lilek nakrájejte podélně na plátky. Naskládejte vedle sebe na papírové kuchyňské utěrky a osolte. Nechejte půl hodiny vypotit. Z lilku setřete vodu a ochuťte pepřem. Plátky lilku ugrilujte pod grilem v troubě nebo opečte na normální či grilovací pánvi. Nechejte ho stranou.

V další pánvi si rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje. Opečte na něm na kostičky nakrájenou slaninu do křupava a na kolečka nakrájenou cibuli.

Teď přišel čas všechno smíchat. Do bulguru v hrnci vmíchejte slaninu s cibulkou. Přimíchejte polovinu kozího sýra a promíchejte.

Dejte na talíř a nahoru pěkně položte plátky lilku. Zasypejte zbytkem kozího sýra a pokapejte kvalitním olivovým olejem.

 

www.bonlait.cz