Bulgur s pečeným lilkem
Ingredience
- 250 g bulguru
- sůl
- červený pepř
- 1 velký lilek
- 150 g anglické slaniny
- 150 g kozího "parmezánu" Bon Lait
- 3 jarní cibulky
- olivový olej
POSTUP
Bulgur připravte podle návodu. Lilek nakrájejte podélně na plátky. Naskládejte vedle sebe na papírové kuchyňské utěrky a osolte. Nechejte půl hodiny vypotit. Z lilku setřete vodu a ochuťte pepřem. Plátky lilku ugrilujte pod grilem v troubě nebo opečte na normální či grilovací pánvi. Nechejte ho stranou.
V další pánvi si rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje. Opečte na něm na kostičky nakrájenou slaninu do křupava a na kolečka nakrájenou cibuli.
Teď přišel čas všechno smíchat. Do bulguru v hrnci vmíchejte slaninu s cibulkou. Přimíchejte polovinu kozího sýra a promíchejte.
Dejte na talíř a nahoru pěkně položte plátky lilku. Zasypejte zbytkem kozího sýra a pokapejte kvalitním olivovým olejem.