Cukety plněné kozím sýrem

Cukety plněné kozím sýrem

Ingredicence:

  • 1 menší kulatá cuketka
  • 1/2 hrnečku špaldového cous cous
  • 2 stroužky česneku
  • zelenina - rajčata, jarní cibulka, řapíkatý celer
  • vnitřek cukety
  • kozi sýt v nálevu BonLait
  • olive olej
  • sůl

 

POSTUP

Nejdříve zalijeme cous cous vroucí vodou a necháme ji vsáknout, zaléváme o něco větším množstvím vody, než je cous cousu, zbytek můžete případně scedit.
Cuketce uřízneme vrchní část a lžící ji vydlabeme, zbytky ještě použijeme.

Na pánvičce si na olivovém oleji orestujeme jen velmi krátce zeleninu a zbytky cukety. Přidáme česnek, sůl, vmícháme cous cous a krátce zarestujeme. Na dno cuketky dáme pár kostiček kozího sýru, vrstvu cous cousu se zeleninou, takto střídáme, dokud nebude cuketa plná, jako poslední vrstva bude sýr.

Dáme zapéct do trouby na zhruba 35 na 180°C, vršek cukety pečeme zároveň vedle na plechu, udělá krásnou ozdobu při servírování.

 

 

www.bonlait.cz

 

 

 

 

 

Ingredience: