Chřestový koláč

Ingredience:

3 vejce
280 g hladké mouky
2 jarní cibulky
140 g studeného másla
sůl
pepř
300 g chřestu
300 ml smetany
100 g sýru Gouda
1 stroužek česneku
špetka muškátového oříšku

 

Postup:
Z hladké mouky, studeného másla a špetky soli vytvoříme drobenku. Přidáme 8 lžic studené vody a vypracujeme těsto, které dáme alespoň na půl hodiny do lednice. Z těsta vyválíme plát, přendáme do formy na koláč, nahoru dáme pečící papír a předpečeme. Mezitím si na oleji orestujeme jarní cibulku, nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Oloupeme chřest. Smícháme vejce se smetanou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na předpečený koláč dáme orestovanou cibulku, chřest, zalijeme smetanou, zasypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 175 °C cca 45-50 minut.

 

 

 

zdroj: lamart.cz 

 

Ingredience:

chřest