Pastasotto s hříbky a bílým vínem
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut
Ingredience
Hříbky | 400 g |
Cibule | 1 malá |
Zeleninový vývar | 800 ml |
Olivový olej | 6 lžic |
Risoni ( těstoviny ve tvaru rýže ) | 200 g |
Sladší bílé víno ( muškát ) | 100 ml |
Sůl a pepř | |
Tymián | 4 stonky |
Máslo | 40 g |
Sýr comté | 45 g |
POSTUP
Polovinu očištěných větších hub nakrájíme na plátky. Menší hříbky rozkrojíme jen na půl. Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vývar ohřejeme.
Čtyři lžíce oleje zahřejeme ve větší pánvi. Vsypeme cibuli, česnek, plátky hub a restujeme, až se tekutina z hub vydusí. Pak zalijeme vínem a necháme ho odpařit.
Dodáme těstoviny, zalijeme horkým vývarem a vaříme cca 10 -15 minut. V jiné pánvi zahřejeme zbyly olej a orestujeme na něm rozpůlené hříbky. Posypeme lístky tymiánu, osolíme a opepříme. Pánev sundáme s ohně a vmícháme máslo.
Těstovinovou směs smícháme s orestovanými hříbky a ihned podávame.
Čtyři lžíce oleje zahřejeme ve větší pánvi. Vsypeme cibuli, česnek, plátky hub a restujeme, až se tekutina z hub vydusí. Pak zalijeme vínem a necháme ho odpařit.
Dodáme těstoviny, zalijeme horkým vývarem a vaříme cca 10 -15 minut. V jiné pánvi zahřejeme zbyly olej a orestujeme na něm rozpůlené hříbky. Posypeme lístky tymiánu, osolíme a opepříme. Pánev sundáme s ohně a vmícháme máslo.
Těstovinovou směs smícháme s orestovanými hříbky a ihned podávame.
Hotové pastasotto podáváme ihned po uvaření posypané strouhaným sýrem comté.
TIP
- Pro vaření těstovin al dente uberte jednu až dvě minuty při skousnutí či překrojení vidličkou byste měli cítit lehký odpor.
zdroj: www.lamart.cz