Pastasotto s hříbky a bílým vínem

Pastasotto s hříbky a bílým vínem

 

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut

Ingredience

Hříbky 400 g 
Cibule 1 malá
Zeleninový vývar 800 ml 
Olivový olej 6 lžic 
Risoni ( těstoviny ve tvaru rýže ) 200 g
Sladší bílé víno ( muškát ) 100 ml 
Sůl a pepř  
Tymián 4 stonky
Máslo 40 g
Sýr comté 45 g


POSTUP
 
Polovinu očištěných větších hub nakrájíme na plátky. Menší hříbky rozkrojíme jen na půl. Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vývar ohřejeme.

Čtyři lžíce oleje zahřejeme ve větší pánvi. Vsypeme cibuli, česnek, plátky hub a restujeme, až se tekutina z hub vydusí. Pak zalijeme vínem a necháme ho odpařit.

Dodáme těstoviny, zalijeme horkým vývarem a vaříme cca 10 -15 minut. V jiné pánvi zahřejeme zbyly olej a orestujeme na něm rozpůlené hříbky. Posypeme lístky tymiánu, osolíme a opepříme. Pánev sundáme s ohně a vmícháme máslo.

Těstovinovou směs smícháme s orestovanými hříbky a ihned podávame.

Hotové pastasotto podáváme ihned po uvaření posypané strouhaným sýrem comté.

TIP
- Pro vaření těstovin al dente uberte jednu až dvě minuty při skousnutí či překrojení vidličkou byste měli cítit lehký odpor.