Poctivý hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Přísady:
- Hovězí polévkové maso s kostí 2 kg
- Petržel 2 ks
- Pórek 0.5 ks
- Černý pepř celý 4 kuličky
- Sůl 1
- Česnek 2 stroužky
- Májka Hamé se zeleným pepřem 1 balení
- Mrkev 4 ks
- Celer 0.5 ks
- Cibule 1 ks
- Nové koření 2 kuličky
- Vejce 2 ks
- Strouhanka dle potřeby
Příprava:
Maso, zeleninu a koření dejte do hrnce nebo papiňáku - tlakového hrnce, a dejte vařit. Dobrý vývar si vyžádá 3 hodiny vaření, v papiňáku to bude trvat 80 minut. Pak vyjměte vařenou zeleninu a maso a nechte zchladnout. Vývar přeceďte přes síto a v případě potřeby dochuťte solí.
Na knedlíčky smíchejte v misce vejce, česnek a Májku. Strouhanku přidejte podle potřeby, hmota by měla být spíš tužší. Zformujte knedlíčky o průměru zhruba 2 cm a dejte je do vývaru krátce povařit. Vařené maso oberte, nakrájejte spolu se zeleninou a vraťte do polévky.
zdroj: www.receptyschuti.cz