Poctivý hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Přísady:

  • Hovězí polévkové maso s kostí 2 kg
  • Petržel 2 ks
  • Pórek 0.5 ks
  • Černý pepř celý 4 kuličky
  • Sůl 1 
  • Česnek 2 stroužky
  • Májka Hamé se zeleným pepřem 1 balení
  • Mrkev 4 ks
  • Celer 0.5 ks
  • Cibule 1 ks
  • Nové koření 2 kuličky
  • Vejce 2 ks
  • Strouhanka dle potřeby

Příprava:
Maso, zeleninu a koření dejte do hrnce nebo papiňáku - tlakového hrnce, a dejte vařit. Dobrý vývar si vyžádá 3 hodiny vaření, v papiňáku to bude trvat 80 minut. Pak vyjměte vařenou zeleninu a maso a nechte zchladnout. Vývar přeceďte přes síto a v případě potřeby dochuťte solí.
Na knedlíčky smíchejte v misce vejce, česnek a Májku. Strouhanku přidejte podle potřeby, hmota by měla být spíš tužší. Zformujte knedlíčky o průměru zhruba 2 cm a dejte je do vývaru krátce povařit. Vařené maso oberte, nakrájejte spolu se zeleninou a vraťte do polévky.

 

 

zdroj: www.receptyschuti.cz